Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Santa clown is coming to town

Παραμονή Χριστουγέννων. Ο Άη Βασιλης σιδερώνει τη κόκκινη στολή του που του την είχε δώσει η κοκκινοσκουφίτσα , ένα βράδυ στο Λας Βέγκας. Πίνει το σκότς του μονορούφι.Τα ροδοκόκκινα μάγουλα του αχνίζουν καπνούς από ένα παλιό Βourbon . Αναρωτιέται αν το 2010 ήταν ένας καλός Αη Βασίλης. Το λούνα παρκ στο όποιο είχε δώσει τα δικαιώματα για το τραινάκι του Αη Βασίλη, είχε κλείσει. Η ταινία στην οποία αναγκάστηκε να υποδυθεί τον γυμνό Αη Βασίλη και να αποδείξει οτι δεν είναι ρατσιστής με τα υπόλοιπα χρώματα , είχε ξοφλήσει στα περίπτερα. Η κόκα κόλα τον θεωρούσε υπέρβαρο για την νέα διαφημιστική καμπάνια της κόκα κόλα diet. Άνεργος, αλκοολικός και άμοιρος είχε παίξει ακόμα και τα τελευταία του ξωτικά στον τζόγα-δώρο, για να του προσφέρει όπως του ζήτησε ο κρουπιέρης ντυμένος ελφ, ένα δώρο. Απογοητευμένος αποφασίζει να περπατήσει στα σοκάκια της πόλης και να σκεφτεί πως θα σώσει και τα φετινά Χριστούγεννα.
Τα Χριστούγεννα δεν ήταν όπως πριν. Μια αύρα από σκουπίδια, αποτσίγαρα, φτηνές μπύρες και υπολείμματα χόντ φρόγκ(τζανκ  φουντ με ποικιλία ζώων) του υπενθύμιζαν πως αυτή η πόλη με τα μισοκαμμένα λαμπάκια και το φτηνό πλαστικό δέντρο δεν ήταν πλέον αληθινή. Η Χριστουγεννιάτικη αύρα μύριζε βρεγμένη νικοτίνη και αναθυμιάσεις φτηνού αλκοόλ.  Χιλιάδες μεταμφιεσμένοι  κλώνοι του με αληθινή ενδυμασία ζητιάνου, πρόσφεραν στα υγρά πεζοδρόμια, μούσι το Αη Βασίλη για να επιβιώσουν τον αλκοολισμό τους. Το μούσι του Αη Βασίλη, ένα ζαχαρωτό απο υποκατάστατο ζάχαρης που δεν είχε πια την ζαχαρωτή  υφή χιονιού. Ξερό και άγευστο πρόσφερε τα νέα σφραγίσματα του Οδοντογιατρού Jingle tooths. Mια καλοστημένη επιχείρηση πεζοδρομίου, ζητιάνοι να χαλάνε δόντια και να παίρνουν ποσοστά απο νεοτεχνίτες δοντιών που τα φτιάχνουν σε χριστουγεννιάτικες τιμές. Μια πλαστικένια αυταπάτη με φώς απο τα λαμπάκια  που τρεμοπαίζει τοσο γρήγορα  για να μαθαίνεις να ανοιγοκλείνεις γρήγορα τα μάτια στην πραγματικότητα. Ο Άη Βασίλης φανερά απογοητευμένος αποφασίζει να συγκρότησει την ουισκένια του σκέψη και να βρεί μια λύση. Μπαίνει σε ένα υπόγειο μαγαζάκι που μυρίζει καμένο χριστουγεννιάτικο κερί και βλέπει τα στρασένια αστέρια του κεριού  να λιώνουν απάνω σε ένα παλιό τραπέζι. Μια σκουριασμένη βελόνα στριφογυρίζει σε ένα πικ απ(pick up and go οπως σκέφτηκε ξερογελόντας), που έπαιζε  ρετρό χριστουγεννιάτικα τραγούδια του ‘50. Θέλει να πάρει ένα δώρο στον ευατό του. Κατι που δεν έκανε ποτέ. Στον μικρό εαυτό του τον Μπίλυ. Βλέπει ένα μαύρο κινέζικο κουτί. Γράφει απάνω “munchies η μετεξέλιξη”. Μυρίζει πράσινη ανατριχίλα και έχει υφή τριχωτής κολοκύθας. Το κοιτάει και βλέπει κάτι οδηγίες. 1η- πότε να μην το δει δυνατό φώς,2η- ποτέ μην το βρεξεις ,3η - ποτέ μην το ταΐσεις μετά τις 12 το βράδυ . O Αη Βασίλης φανερά ξαφνιασμένος απο τις αλλόκοτες οδηγίες σκέφτεται ουισκένια και λογικά. Πρώτον, δυνατόν φώς δεν μπορεί να τα δεί,το έχουν κόψει το ρεύμα. Δεύτερον, δεν μπορεί να τα βρέξει, δέν έχει ούτε νερό εκείνος μέχρι τώρα έλιωνε χιόνι για να κάνει μπάνιο. Τρίτον δεν χρειάζεται να τα ταίσει γιατι εκείνος κάθε απόγευμα τρώει σε συσσίτιο Αη Βασίλιδων ζητιάνων του Christmas free. Aποφασίζει να ανταλλάξει την κόκκινη κάπα του απο γούνα κακού λύκου για το παράξενο κουτί o παράξενος παλαιοπώλης του κάνει δώρο την κόκκινη πλαστική μύτη του Ρούντουλφ Ταράνδου.
Ο Άη Βασίλης επέστρεψε στο τροχόσπιτο του στην κοιλάδα των Χριστοφρένων. Μια κοιλαδα , λασπωμένη μάντρα που τα τροχόσπιτα βούλιαζαν μέσα και δεν μπόρούσαν να ξαναφύγουν. Η κατασκευή της κοιλάδας έγινε απο την βίο και αστεγία , μια  ακοινωτική οργάνωση για να μπορεί να κρατήσει και άλλους άστεγους στη πόλη για να την λυπούνται περισσότερο. Μπήκε στο τροχόσπιτο του που μύριζε KFC ( Killed Fried Chickmass) και σπασμένο αυγό απο το παιχνίδι που έπαιζε πρίν μόνος του, το egg scrable.. Ο Αή Βασίλης ψέλισε το τραγούδι του Come into my tummy, oh so very yummy,Crack crack crack. Chip a chipaway your shell and come to me! Ο Άη Βασίλης αγαπούσε τα αυγά και τα θάυμαζε. Σκεφτόταν οτι πολλοί λαοί στη μυθολογική κοσμολογία τους λένε για τη γέννηση του σύμπαντος ως ένα αυγό που εκρύγνυται ή εκκολπάπτεται.Η Ελένη σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία γεννήθηκε από ένα αυγό που γέννησε η μητέρα της, γιατί είχε συληφθεί με το Δία να είχε πάρει τη μορφή κύκνου. Με την αυγουλένια του σκέψη να ξεροτηγανίζεται, αναρωτήθηκε αν υπάρχουν και άλλα μικρά κροκοείδη πλασματάκια που γεννάνε κάποιο άλλο είδος σύμπαντος. Αποφάσισε να ανοίξει το αλλόκο κουτί. Eνα χαριτωμένο πλασματάκι με τρομακτικό βρίγχισμα βγαίνει μέσα απο το αυγό του κουτιού. Απορρήμενος ο Αη Βασιλης και με ολη την αφέλεια του egg-ου του το ρώτησε αν είναι κάποιο είδος εκκολαπτοειδές πλάσμα απο άλλο πλανήτη. Το πλασματάκι του απάντησε είμαι ένα Γρέμλιν. Τι είναι τα Γκρέμλιν ρώτησε ο Αη Βασίλης ευτιχισμένος οτι είχε βρεί το πέμπτο στοιχείο της   παράλληλης φύσης που ζωντανεύει τα χριστούγεννα. “ ΤΑ ΓΚΡΕΜΛΙΝΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΩΝΑ Μ.Χ. ΜΕ ΤΟ ΟΝ0ΜΑ ΓΙΕΜΛΙΝΣ.ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΝΔΙΚΟ ΕΠΟΣ ΡΑΜΑΓΙΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΟΪΚΑΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ.ΕΙΧΑΝ ΑΕΡΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΧΕΔΟΝ ΑΩΡΑΤΗ.ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕ ΣΗΜΑΙΝΕ ΟΤΙ ΕΡΧΟΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ.” Απάντησε το παράξενο πλασματάκι. Ο Άη Βασιλης ένιωθε οτι ακούει μια κινέζικη παροιμία απο ενα fortune cookie που βρισκόταν στα έγκατα του πλάσματος. Μπερδεμένος για το απόκτημα του αποφάσισε να φτιάξει ενα μιλκσέικ φράουλα με χρωματιστή τρούφα και σιρόπι απο το Bourbon του για να συνέλθει. Καθώς το παλιό του μίξερ έφτιαχνε το μιλκσέικ του ήπατος ο Άη Βασίλης κοίταξε το παλιό ρολόι του με τον κουτσό ξύλινο κούκο. Ηταν παρά δέκα. Σε δέκα λεπτά η φωλιά του κούκου θα του υπενθύμιζε οτι έφτασε η μέρα του. Η μέρα που φανερά είχε αποτύχει σαν Αη Βασίλης. Έβαλε στο παλιό γραμμόφωνο να παίζει το Blue Christmas. Τα χριστούγεννα δεν είχαν πια το χρώμα του. Το κόκκινο του ξέφτιζε σαν χαλασμένη μαρμελάδα κεράσι,σαν το ουισκένιο του μιλκσείκ φράουλα. Αποφάσισε να μοιραστεί το μιλκσείκ των Χριστουγέννων του με το παράξενο Γκρέμλιν φίλο του. Άλλώστε είναι ο μόνος φίλος που θα περνούσε τα Χριστούγεννα μαζί του.
Το ρολόι δείχνει παρά πέντε, η κουρδιστένια φωλιά του κούκου ανοίγει, Ο Αή βασίλης πίνει τη ρουφιξιά του ευθυμου κοκτέιλ του και ξεροβήχει ΗΟ ΗΟ ΗΟ..Το Γκρέμλιν πίνει απο το φραουλένιο λικέρ παγωτό και η χαριτωμένη του όψη μεταμορφώνεται σε εναν γλοιώδη δαίμονα. Ο κούκος καλεί ακριβώς καθώς το δαιμονικό σιχαμερό πλάσμα με ανάσα ουισκένιας φράουλας κατατρώει τον Αη Βασίλη.Τα Χριστούγεννα έφτασαν.Κάθως το γραμμόφωνο έκανε παράσιτα και η μουσική χανόταν μέσα στην άδεια κοιλιά του χριστουγεννιάτικου πνεύματος,  το μόνο που έμεινε εκείνα τα Χριστούγεννα ήταν ο σκούφος του Αη Βασίλη και το μοναδικό δώρο που του έδωσε ποτέ κανείς. Η πλαστική κόκκινη μύτη του Ρουντολφ του Τάρανδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου