Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Santa Claus is coming to... Greece!



Tι θα φέρει ο Άγιος Βασίλης δώρο στην Ελλάδα το 2012;


Τι είναι άραγε το δώρο που θα φέρει ο Άγιος Βασίλης στην Ελλάδα σήμερα το βράδυ; Πριν αποφασίσει τι δώρο θα είναι αυτό, κάνει μια ανασκόπηση και σκέφτεται αν το 2011 η Ελλάδα ήταν καλό και φρόνιμο παιδάκι για να πάρει δώρο.

Κοιτάει το χαρτί του 2011 της Ελλάδας και ομολογεί ότι δεν ήταν ιδιαίτερα καλό παιδί. Πέρασε πάρα πολλά και όχι θετικά. Για να δούμε, συχνές και πυκνές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, επεισόδια, μολότοφ, ΜΑΤ, εκτεταμένη χρήση χημικών. Κάτι σαν πόλεμος, κοινωνικός πόλεμος!To “στρατηγείο” της Βουλής εξαπέλυσε το μάξιμουμ της βίας που είχε στη διάθεση του. Άλλωστε η βία του κράτους είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη πολιτική του.. Για να δούμε για την πολιτική.

Το 2011, η Ελλάδα ήταν και σε ένα χάος πολιτικό. Μια Ευρώπη που την έχει δεσμευμένη και τρομορατημένη από τη τηλεόραση για να ψηφίζει νομοσχέδια. Νομοσχέδια που ούτε καν τα επέλεξε ή τα ψηφίσε, με ένα χρέος που δεν είναι ουσιαστικά δικό της! Ένας Γιώργος που παίζει με τα πράσινα παπάκια του, τους κοροιδεύει όλους και το χειρότερο; Eκείνοι τον ψήφισαν!

Η κατάσταση επιδεινώνεται όσο περνάει ο καιρός. Όλο και περισσότερο μειωμένοι μισθοί, ανεργία, ξένα μέσα που τους κοροιδεύουν, αγανακτισμένοι, συνταξιούχοι, όλοι στο δρόμο. Πλατείες που ολοένα γεμίζουν με περισσότερο θυμό..! Έχουν το κίνημα της πλατείας για αντίδραση στην άβουλη πολιτική δράση.

Νέα μέτρα, ολοένα και περισσοτερα καινούργια μέτρα. Τους βάζουν τα δύο πόδια σε ένα παππούτσι και στριμόχνωνται σε ένα έλλειμα που τους πνίγει. Το σωσίβιο τους όλο και ξεφουσκώνει και δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να σωθούν. Η καπιταλιστική ελίτ που τους κυβερνά φέρνει στο προσκήνιο τον “ανεβασμένο” Φ.Π.Α (Φόροι Περισσότεροι Ακόμα) και ο «κανόνας» τους λέει ότι όλες οι πίτες (τυρόπιτες και πίτσες) και τα σάντουιτς πάνε στο ΦΠΑ 23%, αλλά κρουασάν, κέικ, βουτήματα και κουλούρια, καθώς και τυρόψωμα, ελιόψωμα παραμένουν στο 13%. Δεν ξέρουν ούτε τι να φάνε. Το σίγουρο είναι ότι θα βαρυστομαχιάσουν με το.. χρέος!

Η ανεργία σημειώνει ρεκόρ και παίρνει το χρυσό με το άλμα της! Κατρακυλάει και η εκπαίδευση τους με προβλήματα βιβλίων στο σχολείο, χαράτσια, στημένα παιχνίδια! Σφύζει η κατάσταση, μεγαλώνουν οι απέργιες, οι αντιδράσεις, οι πορείες. Στο απόγειο έχουν φαινόμενα και ξέσπασμα βίας που.. είναι σημάδι και συνέπεια του πανικού!

Μια γενικευμένη κρίση και ένα από τα διδάγματα της κρίσης είναι πως οι όποιες οικονομικές αποφάσεις είναι και πολιτικές αποφάσεις! Η Ελλάδα το 2011 βρισκόταν σε μια γενιά του χάους, χωρίς ευκαιρίες και επιλογές, μια Ελλάδα που ελπίζει χωρίς ελπίδα..!

Σίγουρα η Ελλάδα δεν ήταν καλό παιδί κατέληξε ο Άγιος Βασίλης.. Άραγε τι δώρο να της πάω;
Αν της πάω την απόλυτη επανάσταση που χρειάζεται για να αλλάξει τη κοινωνική της πραγματικότητα; Bέβαια, μπορεί και να μην της χρησιμεύσει αυτό το δώρο γιατί οι περισσότεροι Έλληνες είναι της φιλοσοφίας, η “Ελλάδα χρωστάει.. ε και τι με νοιάζει εμέναΕμένα με νοιάζει να παίρνω περισσότερα λεφτά για να τρώω στα μπουζούκια ενίοτε, να αγοράζω ρούχα, να έχω ίντερνετ για το facebook, καινούργια τηλεόραση HD και να πάρω καινούργιο αμάξι. Αυτό με απασχολεί.”

Μήπως τελικά οι Έλληνες επί το πλείστον δεν θέλουν να αλλάξουν τη κατάσταση τους; 
Χμμ, ε τότε δεν θα πάω στην Ελλάδα κανένα δώρο. Θα φύγω και θα αφήσω πίσω την Ελλάδα στα συντρίμια που δημιούργησε. Και όταν η κατάσταση επιδεινωθεί, ίσως σηκωθεί από το καναπέ της και να βγάλει τον ευατό της από το βαθύ λάκο που έχει χωθεί και επαναπαύεται! Ίσως με το 2012 η Ελλάδα καταλάβει ότι η δυστυχία δημιουργεί στάσεις και επαναστάσεις. Ακόμα οι πολίτες επαναστατούν.. όχι μόνο για την ανισότητα του πλούτου, αλλά και για την ανισότητα των τιμών” .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου