Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Illuminati card game.. Η προφητική Νέα Τάξη των Πραγμάτων;


Illuminati (πληθυντικός της Λατινικής Illuminatus (φωτισμένη) είναι ένα όνομα που παραπέμπει σε διάφορες ομάδες. Ιστορικά, αναφέρεται συγκεκριμένα στην Βαυαρία. Ιδρύθηκε την 1η Μαΐου 1776. Στην εποχή μας χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε μια (υποτιθέμενη) συνωμοτική οργάνωση η οποία δρα ως μια σκιώδη δύναμη πίσω από πολλές κυβερνήσεις. Πολλοί πιστεύουν ότι οι Illuminati είναι οι εγκέφαλοι πίσω από τα γεγονότα που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας τέτοιας Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Στις αρχές της δεκαετίας του '80 κυκλοφόρησε το αμφιλεγόμενο παιχνίδι καρτών Illuminati. Το φαινομενικά αθώο όμως αυτό παιχνίδι θα αποτελούσε τον "προφήτη" και "προπομπό" πολλών κακών που θα στοίχειωναν την ανθρωπότητα μόλις λίγα χρόνια μετά.
Ανάμεσα στις "προβλέψεις" περιλαμβάνεται η κατάρριψη των δίδυμων πύργων την 9-11-2001, η επίθεση στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, ο τρόμος του Η1Ν1 και των εμβολιασμών για την υποτιθέμενη αντιμετώπισή του, την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε από την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού, κ.α.
Οι κάρτες του παιχνιδιού έχουν αποτελέσει πλέον τη "Βίβλο" των καταστροφολόγων και αντικείμενο εκτενών συζητήσεων και εικασιών.

Μία κάρτα που είχε προβληματίσει ιδιαίτερα είναι αυτή που απεικονίζει ένα ρολόι στην κορυφή πύργου που κατακρημνίζεται στο έντρομο πλήθος.
Όλοι υποθέταμε ότι η κάρτα αυτή απεικόνιζε το Big Ben του Λονδίνου και περιμέναμε τη στιγμή που θα γινόταν το "χτύπημα", με πιο πιθανή την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.
Όμως, σήμερα διαπιστώνουμε ότι συγκεκριμένη κάρτα αναφέρεται στο Wako Tower Clock στην περιοχή Ginza στην Ιαπωνία. Και με μία πιο κοντινή ματιά διαπιστώνουμε ότι το πλήθος αποτελείται από Ασιάτες και όχι Καυκάσιους.

Η εταιρεία SJG που έχει τα αρχικά του δημιουργού του συγκεκριμένου παιχνιδιού Steve Jackson και το G σημαίνει Games.

Ο Steve Jackson γεννήθηκε το 1953. Δούλεψε αρχικά στις εταιρείες Metagaming Concepts designing such games as Ogre και στην The Fantasy Trip. Το 1980 ίδρυσε την δική του εταιρεία SJG. Το 1990 Αμερικάνικες Μυστικές Υπηρεσίες, έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας για έρευνα που ποτέ δεν αποκαλύφθηκε για ποιον ακριβώς λόγο έγινε. Ίδρυσε στη συνέχεια την Electronic Frontier Foundation για να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα. Φυσικά οι μυστικές υπηρεσίες δεν βρήκαν κάτι μεμπτό στην εταιρεία του…

Μένουμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ιδέα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1981 και παρουσιάστηκε την άνοιξη του 1982 ασπρόμαυρο αρχικά.

Επανεκδόθηκε έγχρωμο αργότερα και σήμερα αποτελείται από το βασικό κορμό και τρεις επεκτάσεις. Λογικό είναι σήμερα, να έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό.

Παίζεται από 2-8 παίκτες αν και μας προτείνεται ότι ο καλύτερος συνδυασμός γίνεται όταν παίζουν 4-6 και η διάρκεια του είναι από 1-6 ώρες.

Υπάρχουν συνολικά πάνω από 300 επίσημες κάρτες μέσα από τις επανεκδόσεις του παιχνιδιού. Ο κάθε παίκτης παίρνει έναν ρόλο και και εκπροσωπεί έναν «φορέα» όπως η CIA, η διεθνής κουμμουνιστική συνομωσία κλπ. Κάθε ομάδα έχει συγκεκριμένη δύναμη, αξία και στόχους. Οι κάρτες, κατά την εταιρεία, είναι αστείες και περιέχουν θεωρίες συνομωσίας αλλά και κάποια απροσδόκητα φαινόμενα και περιστατικά.

Ο στόχος του παίκτη είναι να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο μέσω των καρτών και να καταστρέψει τους υπόλοιπους, ελέγχοντας τους. Για να το πετύχει αυτό, μπορεί ακόμα και να εξαπατήσει τους υπόλοιπους, είναι θεμιτό από τους κανόνες του παιχνιδιού!

Υπάρχουν Φανατικοί παίκτες και ομάδες παικτών που ασχολούνται με το παιχνίδι και διαδικτυακά.

Και τώρα ας δούμε μερικές απο τις ήδη προφητικές κάρτες illuminati..

Στη συγκεκριμένη κάρτα φαίνεται ολοφάνερα η τρομοκρατική (;) επίθεση των δίδυμων πύργων στις 9/11. Ας σημειωθεί ότι το 11 είναι το νούμερο των illuminati.














 Η επίθεση στο Πεντάγωνο. Επίσης κάτι μας θυμίζει..
















Kill for peace.. Η κάρτα δείχνει επίσης μια ιστορία που έπεται να γίνει.. Διαδηλωτές, ας τους πούμε Αγανακτισμένους.. Αιμόφυρτοι μπάτσοι..

Απλά το παιχνίδι.. συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου